Mbrojta e breshkave detare/ HAS takim me shkollat, ndërgjegjësim për brezin e ri

Ditën e sotme stafi i projektit @lifemedturtles.project organizoi një takim me shkolla. Gjatë këtij takimi, u zhvilluan aktivitete dhe biseda për ndërgjegjësimin e brezit të ri për mbrojtjen e breshkave detare, si edhe shpërndarje e materialeve të projektit. Today the LIFE MedTurtles project staff organized a meeting with schools. During this meeting, activities and talks…

Dita e Tokës/ HAS zbret në terren, sjell pamjet e grykëderdhjeve të lumenjve të Shqipërisë të ndotur nga plehrat

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, sot më 22 prill 2023 stafi i Shoqatës Herpetofauna Shqiptare (SHHSH) ka zbritur në terren duke konstatuar ndotjen që ka përfshirë grykëderdhjet e lumenjve të Shqipërisë. Më konkretisht po i sjellim me galerinë e fotove si më poshtë:

Breshka Tokës

Breshka Tokës Breshka tokës (Testudo hermanni) e njohr edhe si breshka e zakonshme apo breshka e ugareve, është një zvarranik i shpërndarë nga zona bregdetare deri në zonat me lartësi 1000 m mbi nivelin e detit (Ersekë). Ajo ushqehet me bimë. Shpërndarja e saj u zvogëlua në zonat kodrinore të cilat u shpyllëzuan ose u…