Gjarpërinjtë e Shqipërisë

Gjarpri i Zi

Gjarpri i Zi Gjarpri i zi (Coronella austriaca) është jo-helmues dhe gjendet në zonat malore me lartësi mbi 1000m. Statusi

Shiko me Shume

Shigjeta e Gjatë

Shigjeta e Gjatë Shigjeta e gjatë (Dolichophis caspius) është një gjarpër jo-helmues i shpërndarë kryesisht në ultësira dhe zona kodrinore.

Shiko me Shume

Biroja

Biroja Biroja (Malpolon insignit) është një gjarpër gjysmë-helmues i shpërndarë nga zonat bregdetare në zonat kodrinore. Ai ka një dhëmb

Shiko me Shume

Bolla Laramane

Bolla Laramane Bolla laramane (Zamenis situla) konsiderohet gjarpri më i bukur i Evropës. Rrallë gjendet në Shqipëri, kryesisht në zonat

Shiko me Shume

Nëpërka

Nëpërka Nëpërka (Vipera ammodytes) njihe me emra të ndryshëm në zona të ndryshme të Shqipërisë si: Gjarpri me bri, Gjarpri

Shiko me Shume

KONTAKT

Ndërtojme një të ardhme më të mire

Na ndihmoni të ruajmë ajrin që thithim, ujin që pimë dhe vendet që i çmojmë.