Mbrojta e breshkave detare/ HAS takim me shkollat, ndërgjegjësim për brezin e ri

Ditën e sotme stafi i projektit @lifemedturtles.project organizoi një takim me shkolla. Gjatë këtij takimi, u zhvilluan aktivitete dhe biseda për ndërgjegjësimin e brezit të ri për mbrojtjen e breshkave detare, si edhe shpërndarje e materialeve të projektit. Today the LIFE MedTurtles project staff organized a meeting with schools. During this meeting, activities and talks…

HAS zbret në Gjirin e Drinit/ Vijon heqja e rrjetave të humbura që shfaqin rrezik për breshkat detare

Ditën e sotme stafi i projektit @lifemedturtles.project ishte në gjirin e Drinit në kuadër të aktivitetit C6 dhe D6, ku po vazhdohet me heqjen e rrjetave të humbura (ghost gear), të cilat shfaqin rrezik për breshkat detare. Today, the staff of the Life MedTurtles project was in Drini Bay as part of activities C6 and…

Mbrojtja e breshkave të detit/ HAS shpërndan hartat e pikave të nxehta

Hot Spots maps were shared today by HAS Staff in order for fishermen to avoid the areas where turtle catch rate is higher. Hartat e pikave të nxehta u shpërndanë sot nga Stafi i HAS-it në mënyrë që peshkatarët të shmangin zonat ku shkalla e kapjes së breshkave është më e lartë.

Dita e Tokës/ HAS zbret në terren, sjell pamjet e grykëderdhjeve të lumenjve të Shqipërisë të ndotur nga plehrat

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tokës, sot më 22 prill 2023 stafi i Shoqatës Herpetofauna Shqiptare (SHHSH) ka zbritur në terren duke konstatuar ndotjen që ka përfshirë grykëderdhjet e lumenjve të Shqipërisë. Më konkretisht po i sjellim me galerinë e fotove si më poshtë: