Mbrojta e breshkave detare/ HAS takim me shkollat, ndërgjegjësim për brezin e ri

Ditën e sotme stafi i projektit @lifemedturtles.project organizoi një takim me shkolla. Gjatë këtij takimi, u zhvilluan aktivitete dhe biseda për ndërgjegjësimin e brezit të ri për mbrojtjen e breshkave detare, si edhe shpërndarje e materialeve të projektit. Today the LIFE MedTurtles project staff organized a meeting with schools. During this meeting, activities and talks…

HAS zbret në Gjirin e Drinit/ Vijon heqja e rrjetave të humbura që shfaqin rrezik për breshkat detare

Ditën e sotme stafi i projektit @lifemedturtles.project ishte në gjirin e Drinit në kuadër të aktivitetit C6 dhe D6, ku po vazhdohet me heqjen e rrjetave të humbura (ghost gear), të cilat shfaqin rrezik për breshkat detare. Today, the staff of the Life MedTurtles project was in Drini Bay as part of activities C6 and…

Mbrojtja e breshkave detare/ HAS shpërndan hartat e pikave të nxehta

Hartat e pikave të nxehta u shpërndanë sot nga Stafi i HAS-it në mënyrë që peshkatarët të shmangin zonat ku shkalla e kapjes së breshkave është më e lartë. Hot Spots maps were shared today by HAS Staff in order for fishermen to avoid the areas where turtle catch rate is higher.