• English
  • Shqip
Nëpërka
Nëpërka (Vipera ammodytes) njihe me emra të ndryshëm në zona të ndryshme të Shqipërisë si: Gjarpri me bri, Gjarpri i bokës, Gjarpër shullani, Gjarpri me nuska (hajmali), Gjarpri me xhepa, Bishtcung, Gjarpri me hundë dhe Gjarpri me kycylyt. Eshtë gjarpri më helmues në Shqipëri. Ai ka një shpërndarje të lartë dhe gjendet nga bregdeti deri në zonat 1800m mbi nivelin e detit. Statusi i ruajtjes në nivel global për këtë lloj sipas IUCN është LC.