• English
  • Shqip
Breshkujza
Breshkujza (Mauremys rivulata) gjendet vetëm përgjatë ultësirës peredimore, nga Shkodra në Sarandë. Ajo ushqehet kryesisht me peshq, gaforre dhe insektet e ujit. Statusi i ruajtjes në nivel global për këtë lloj sipas IUCN është LC.